ТЕРМІНОЛОГІЧНА ЛЕКСИКА ЯК ХАРАКТЕРНА ОСОБЛИВІСТЬ ДІЛОВОГО МОВЛЕННЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проводиться аналіз термінологічної лексики ділових документів. Було доведено існування полісемантичності термінів та зазначено що терміни-синоніми переважають у текстах ділових документів над термінами-дублетами. На основівивчення матеріалів  дослідження було встановлено існування граматичної омонімії. Було запропоновано тематичний розподіл термінів у текстах ділових документів. Виділені й описані однокомпонентні та багатокомпонентні терміни. Особливу увагу приділено найбільш поширеним моделям двокомпонентних термінів. Акцентовано також увагу на способах утворення термінів, таких як: синтактичний, семантичний і морфологічний. Були продемонстровані дериваційні процеси термінів морфологічного способу.Відзначені певні переваги семантичного способу утворення термінів.