КАВКАЗЬКІ ПАРАЛЕЛІ ГЕРМАНСЬКОЇ ЛЕКСИКИ НЕВІДОМОГО ПОХОДЖЕННЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті висвітлено результати дослідження лексики невідомого походження сучасних германських (англійської та німецької) мов. Припускається належність виявлених лексичних одиниць до гетерогенних доіндоєвропейських субстратів. Автором запропоновано оригінальні етимології на базі виявлених германсько-кавказьких паралелей, а також постульовано участь кавказького компонента в етногенезі германців та диференціації германських мов.