ЗМІНИ СИНТАГМАТИКИ ПРИГОЛОСНИХ ФОНЕМ НА ПОЧАТКУ СЛОВА У ДАВНЬОАНГЛІЙСЬКИЙ ПЕРІОД (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті викладено результати аналізу синтагматики приголосних сполук на початку слова, зафіксованих в давньоанглійському періоді розвитку англійської мови. За результатами розгляду частотних характеристик їхнього вживання встановлено якісний склад дво-, три- та чотиричленних приголосних сполук, які є типовим для досліджуваного періоду, описано особливості їхньої реалізації в структурі слова, а також окреслено динаміку їхніх змін упродовж цього періоду.