ЕКСПРЕСИВНИЙ ЗСУВ У ПЕРЕКЛАДАХ С. КАРАВАНСЬКОГО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядається експресивний зсув у перекладах С. Караванського. Висвітлено деякі особливості поетики перекладача в цьому ракурсі. Автор статті висловлює критичні міркування щодо зв’язку між комунікативним аспектом діалогічності перекладацького циклу С. Караванського та особливостями експресивного зсуву в текстовій тканині його перекладів. Аналіз демонструє помітний антиколоніальний зсув у розумінні комунікативного аспекту діалогічності перекладацького циклу С. Караванського, водночас пунктирно окреслюючи всеукраїнський антиколоніальний дискурс та його індивідуальне втілення у творчостіС. Караванського.