ТЕРМІНИ ВІЙСЬКОВОЇ СПРАВИ ЯК ЕЛЕМЕНТИ ХУДОЖНІХ ЗАСОБІВ ІСТОРИЧНОГО РОМАНУ У ВІРШАХ ЛІНИ КОСТЕНКО «МАРУСЯ ЧУРАЙ» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Ідеться про функціонування термінів у творі видатної української письменниці сучасності Ліни Костенко «Маруся Чурай». Розвідку присвячено виявленню специфіки вживання спеціальної лексики, зокрема військової термінології, у невластивому для таких одиниць художньому стилі. З’ясовано особливості функціонування термінів військової справи у мові сучасної української літератури на основі твору Л. Костенко «Маруся Чурай».