ФУНКЦІЙНО-СИНЕРГЕТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МОВЛЕННЄВОГО ЕТИКЕТУ ЗВЕРТАННЯ У ХУДОЖНЬОМУ ПОСТКОЛОНІАЛЬНОМУ ТЕКСТОПРОСТОРІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розкрито поліфункційну дієвість одиниць мовленнєвого етикету звертання крізь призму функційно-синергетичного підходу. На матеріалі художніх текстів постколоніальних романів кінця ХХ – початку ХХІ століття виділено, описано та проілюстровано палітру загальних та спеціалізованих функцій атракторів звертання, що вербалізовані за допомогою традиційних та девіантних етикетно-мовленнєвих засобів, задля поглиблення знань про гібридну сутність мовної особистості в епоху мультикультуралізму.