ГОРОСКОП У СУЧАСНИХ АНГЛОМОВНИХ ЖІНОЧИХ ЖУРНАЛАХ: ЖАНРОВИЙ ПІДХІД (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено дослідженню формально-структурних та мовних конвенції такого популярного жанру жіночих журналів, як гороскоп. Стереотипна репрезентацію цього жанру на сторінках жіночих видань виконує роль орієнтира як у їх суб’єктивній побудові, так й у сприйнятті. Композиційний формат текстів цього жанру реалізується крізь такі його обов’язкові складові, як загальна характеристикаперіоду, міжособистісні стосунки, фінансовий стан, кар’єра та здоров’я. Проведене дослідження розкриває механізм функціонування та впливу цього жанру на сучасну жіночу аудиторію. У дослідженні використано аналітичну модель жанрового аналізу Дж. Свейлза та функціонально стилістичний підхід до аналізу мовного матеріалу.