COMPUTER TERMINOLOGY: TRANSLATION PECULIARITIES AND SEMANTIC TRANSFORMATIONS (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджено особливості комп’ютерної термінології. Проаналізовано сучасні англо-українські словники та з’ясовано найчастотніші випадки перекладу термінологічних одиниць. Виявлено специфічні риси перекладу в науковій літературі, публіцистичних джерелах та розмовно-побутовій мові. З’ясовано ознаки втрати первинного значення терміна у віртуальному спілкуванні. Виявлено три етапи реалізації терміна в українській мові: переклад, уживання в науковій мові; вживання в публіцистичному мовленні (журнали, блоги); вживання в щоденному віртуальному спілкуванні (сленг).