ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ НАЗВ СТРАВ З РОСЛИННИХ ПРОДУКТІВ (НА МАТЕРІАЛІ ГОВІРОК ПІДГАЄЧЧИНИ, ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті подається лексико-семантичний аналіз однієї лексичної мікрогрупи назв їжі, зокрема, назви страв з рослинних продуктів, уживаних в говірковому мовленні мешканців Підгаєччини. З’ясовано співвіднесеність обстеженої говірки з іншими українськими говорами, визначено основні принципи номінації в зазначеній тематичній групі лексики.