ПРАГМАТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВЕРБАЛЬНИХ ФОРМУЛ ПОБАЖАНЬ У РІЗНОСТРУКТУРНИХ МОВАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена зіставному дослідженню вербальних формул побажань як виду мовленнєвої діяльності і культурних текстів з огляду на їх прагмасемантичні характеристики і шляхи вербалізації побажального змісту в англійській, українській, болгарській і чеській мовах. Визначено граматичну модель позитивно і негативно маркованих фразеологічних одиниць та виявлено спільну пропозиційно-актантну структуру побажального тексту.