ПРОЗОНІМИ У ТВОРАХ ОСКАРА УАЙЛЬДА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Образне сприйняття літературного твору, розуміння значення вживаних письменником слів завжди допомагало розумінню мистецтва в цілому, попри сприйняття мистецтва слова. Сучасним дослідникам властиво уявляти процес створення власного імені як своєрідний різновид кодування історико-культурної інформації. За такого підходу антропонімію можна розглядати як специфічний культурний текст. Актуальність проведеного дослідження обґрунтовується зрослим інтересом до вивчення прозонімів в аспекті зв’язку мови та культури. У статті систематизовано ономастичний матеріал творів О.Уайльда, класифіковано прозоніми за лексико-семантичною структурою.