ЧИТАЦЬКЕ СПРИЙНЯТТЯ ЯК НЕВІД’ЄМНА ЧАСТИНА ХУДОЖНЬОГО СВІТУ ЛІТЕРАТУРНИХ ТВОРІВ ОНОРЕ БАЛЬЗАКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Актуальність теми дослідження проблеми художнього світу в теорії літератури є надзвичайно важливою і дає уявлення про світ з погляду читача. Автор прагне привернути увагу читача, ввести його у художній текст через світосприйняття і світовідчуття героїв, вибудовуючи картину світу героя і свою власну. Знайомство з творчим процесом дозволяє читачеві глибше осмислити задум письменника, оцінити його виконання і керувати своїм сприйняттям, самостійно виховувати свою читацьку культуру.