АСЕРТИВНІ ДІЄСЛОВА ЯК ЗАСІБ ВИРАЖЕННЯ ЕПІСТЕМІЧНОГО МОДУСУ ВИСЛОВЛЕННЯ В АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У роботі досліджено основні типи синтаксичних структур з асертивними дієсловами. Окреслено позиційні характеристики й комунікативно-прагматичний потенціал асертивів. З’ясовано чинники, які є визначальними в реалізації епістемічного модусу висловлення. Простежено спільні й відмінні риси перформативних і парентетичних дієслів та особливості їхнього функціонування в асертивних мовленнєвих актах.