ФУНКЦІЇ ПОВТОРУ У НАУКОВО-КРИТИЧНОМУ ДИСКУРСІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Здійснено аналіз основних функцій синтаксичних риторичних прийомів повтору у науково-критичних працях Девіда Лоджа, а також форм їхньої реалізації. Виділено дві основні функції паралельних структур: семантичну та структурну. Завдяки семантичній функції паралелізму, компоненти структури стають семантично рівнозначними. Структурна функція паралелізму полягає в ритмічному оформленні висловлювання. Визначено, що синтаксичний повтор в науково-критичних працях Девіда Лоджавикористовується в наступних формах: повтор у вигляді однорідних членів речення, синтаксичного паралелізму словосполучень та синтаксичного паралелізму речень. Було виявлено, що в науково-критичних працях повтор найчастіше відіграє функції аргументації, протиставлення, співставлення та оцінної номінації.