ЧАСТОТНІ ОСОБЛИВОСТІ МОВЛЕННЯ БРИТАНСЬКИХ СПОРТИВНИХ КОМЕНТАТОРІВ КІННИХ ПЕРЕГОНІВ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено вивченню частотних характеристик англомовного телевізійного коментаря кінних перегонів. Методомінструментального (комп’ютерного) аналізу досліджено такі просодичні параметри мовлення, як: максимальні (Fmax) та мінімальні (Fmin) значення ЧОТ, діапазон ЧОТ (FΔ) та середнє значення ЧОТ (Fmean). Встановлено, що спортивний коментар кінних перегонів як жанр медійного дискурсу є максимально орієнтованим на слухача та вирізняється просодичною гетерогенністю. Емоційно-забарвленні ділянки мовлення наприкінці спортивного коментаря характеризується підвищенням середніх показників ЧОТ та розширенням частотного діапазону.