ЛЕКСИКО-ГРАМАТИЧНІ ТА ФОНЕТИКО-ГРАФІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СКОРОЧЕНЬ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена аналізу лексичних, граматичних, фонетичних та графічних особливостей скорочених та повнозначних лексичних одиниць. Базові лексеми та скорочені одиниці порівняно з погляду графічного оформлення, фонетики, морфології, семантики, граматики, синтаксису. Проаналізовано гетерогенний склад скорочених лексичних одиниць, встановлено ієрархію критеріїв, а саме графічного, фонетичного, структурно-морфологічного, семантичного, комунікативно-прагматичного для різних видів скорочених одиниць.