SEMANTIC PECULIARITIES OF COMPARATIVE PHRASEOLOGICAL UNITS DENOTING EMOTIONAL CHARACTERISTICS (ON THE MATERIAL OF UKRAINIAN, GERMAN AND ENGLISH LANGUAGES) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджується фразеологічна репрезентація емоційних рис людини за допомогою образних порівнянь. Проаналізовано групи об’єктів порівняння, які зустрічаються найчастіше та формують фразеологічне значення компаративів. Докладний опис культурної конотації порівнянь дозволяє виділити універсальне і національно-специфічне на матеріалі досліджуваних мов.