ВИКОРИСТАННЯ КОРПУСНИХ МЕТОДІВ У ГЕНДЕРНИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто способи використання методів корпусної лінгвістики для дослідження гендеру в мові на прикладах останніх наукових розвідок у галузі гендерної лінгвістики, заснованих на обробках корпусів. Наведено приклади доповнення різних аспектів сучасних гендерних досліджень, а саме культурологічного, соціолінгвістичного, дискурсивного, лінгвокогнітивного та ін. якісно та кількісно новими результатами. Кількісний та якісний аналізи великих масивів даних можливий завдяки таким методам, як укладання списків частотності слововживань, списків колокатів, аналіз конкордансу, аналіз ключових слів, семантичне тегування, використання референтних корпусів тощо.