ТЕРМІНИ-ГРЕЦИЗМИ ЯК НЕВІД’ЄМНИЙ КОМПОНЕНТ УКРАЇНСЬКОЇ ФАХОВОЇ МОВИ МУЗЕЙНОЇ СПРАВИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті особливу увагу приділено грекомовним запозиченням як важливому способу поповнення термінологічного словника. З’ясовано склад запозичень та визначено специфіку функціювання типів іншомовної термінолексики. Охарактеризовано роль грецьких препозиційних і постпозиційних компонентів у терміносистемі музейної справи.