АРХЕТИП СКРИПТОРА В ХУДОЖНЬОМУ СВІТІ ПЕТРА КРАЛЮКА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті порушено проблему актуалізації вивчення феномену скрипторики в сучасному літературознавстві, що є свідченням постструктуральної реабілітації автора. На прикладі книги Петра Кралюка «Синопсис» доведено, що наскрізним образом у його творах виступає скриптор. Вказано на основні моделі архетипу homo scribens та прийоми його репрезентації.