РЕЦЕПЦІЯ ТВОРЧОСТІ МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО: СУЧАСНІ ЛІТЕРАТУРНІ ТЕНДЕНЦІЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У сучасному трактуванні Михайло Коцюбинський – це митець, який відображає розвиток української літератури кінця ХІХ – початку ХХ століть. У період незалежності з’являються нові, незаангажовані спроби інтерпретувати творчість письменника. Звільнившись від ідеологічних обмежень, які спостерігалися в попередні десятиліття, дослідники прагнуть реабілітувати імена митців, переглянути канон української літератури, зважаючи на найновіші досягнення наукової думки.