ХУДОЖНЯ ІНТЕРПРЕТАЦІЯ ЖИТІЯ ОЛЕКСІЯ, ЧОЛОВІКА БОЖОГО В ЕЛЕГІЇ ФЕОФАНА ПРОКОПОВИЧА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто інтерпретацію житія Олексія, чоловіка Божого в «Елегіїї» Ф. Прокоповича, звертається увага на добір ключових епізодів, провідних мотивів: прощання з родиною, втеча з дому, туга за рідними та вітчизною. Втеча Олексія, чоловіка божого осмислено як відмова героя від багатства, розкоші, потрактовано як прагнення ліричного героя присвятити своє життя служінню Богові.