ТЕМА РІДНОГО КРАЮ В ЛІРИЦІ ЛЮДМИЛИ КУДРЯВСЬКОЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто твори про рідний край у поезії Людмили Кудрявської, особливу увагу приділено мотивам і смисловим особливостям творів. Наголошено на тому, що рідний край для поетеси – притулок душі, мірило всіх мірил, простір духовності. Вірші Л. Кудрявської про рідний дім часто сповнені сугестивним ліризмом, елегійним настроєм.