ТВОРЧІСТЬ ВАРҐАСА ЛЬОСИ У РУСЛІ ТЕОРІЇ КОНЦЕПТУАЛЬНОГО ХУДОЖНЬОГО СИНТЕЗУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано творчість Варґаса Льоси в руслі теорії концептуального художнього синтезу. Зазначено, що пафосом своїх книг Варґас Льоса долучився до процесу відродження людини, яка повинна вистояти в цьому світі. Письменник осмислює буття в категоріях великої «бібліотеки» світу. Він текстуалізує всі зовнішні впливи на фіктивний світ романів і тим самим виходить за межі власної творчості, певного виду мистецтва і відтворює дійсність в усій її багатоманітності.