МОВА КОНФЕСІЙНИХ ПАМ’ЯТОК СЕРЕДНЬОВІЧНОЇ ВОЛИНІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
На основі аналізу текстів волинських конфесійних пам’яток XIV – XV ст. виявлено діалектні риси у староукраїнській писемно-літературній мові того часу, простежено взаємозв’язок елементів традиційного письма і місцевого народного мовлення. Середньовічні пам’ятки волинського регіону характеризуються північноукраїнськими фонетичними ознаками.