СТИЛІСТИЧНЕ ВАРІЮВАННЯ СПОЛУЧНОГО СЛОВА ЩО У ПІДРЯДНИХ ОЗНАЧАЛЬНИХ РЕЧЕННЯХ (НА МАТЕРІАЛІ ХУДОЖНЬОЇ ПРОЗИ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХХ СТОЛІТТЯ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена розгляду підрядних означальних речень, зокрема з відносним словом що. Проаналізовано граматичні властивості підрядних означальних речень на матеріалі художніх творів сучасних українських прозаїків, досліджено стилістичне використання сполучного слова що у складному реченні з означальним підрядним, зв’язки між їх компонентами, з’ясовано правила і закономірності співвідношення слів та встановлення чинників, які зумовлюють їх структуру