ЛЕКСИКО-ГРАМАТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЗАГОЛОВКІВ ТВОРІВ АНТИЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена дослідженню заголовку літературного твору як особливого композиційного елементу. Визначається специфіка і основні функції заголовків творів римської та грецької літератур, пропонується класифікація заголовків творів античної літератури за структурно-семантичним та етимологічним критеріями.