ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНІ ТА СТРУКТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ ТЕРМІНІВ-ЕПОНІМІВ У НІМЕЦЬКОМОВНІЙ ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано німецькомовні терміни з компонентами-власними назвами, які функціонують в галузі гастроентерології. Ідентифіковано поняття епонімічного терміну в медицині. Виділено лексико-тематичні групи термінів-епонімів на основі позначуваних ними понять та розглянуто їхні структурні моделі. Проаналізовано семантико-парадигматичні зв’язки епонімічних найменувань у терміносистемі гастроентерології. Визначено переваги та недоліки вживання цих термінів у медичній сфері.