ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ ІНФІНІТИВА В СУЧАСНІЙ АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядаються функціональні особливості інфінітива в сучасній англійській мові. У ході дослідження встановлено, що граматичними категоріями інфінітиву є: співвіднесеність, вид та стан. Також було досліджено, що в англійському речення інфінітив може вживатися у функції підмета, присудків різних типів, додатку, озна-чення, обставини різних типів та вставної конструкції. З’ясовано, що найуживанішим інфінітив виступає у функції частини різних типів присудків, а найменш вживаною функцією є підмет.