Фігури контрасту як спосіб створення іронічного сенсу (на матеріалі сучасних моностихів) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті вивчаються стилістичні прийоми організації контрасту в сучасних моностихах. Описуються мовні засоби, здатні брати участь в породженні ефекту обманутого очікування; виділяються чинники, що забезпечують стилістичну виразність контрастують одиниць; досліджуються умови їх реалізації в тексті. Охарактеризовані різноманітні стилістичні фігури, що створюють контраст на рівні лінійних і нелінійних відносин між протилежними поняттями.