ЕМОЦІЙНЕ ЗАБАРВЛЕННЯ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ОДИНИЦЬ НА ПОЗНАЧЕННЯ ПОЧУТТІВ КОХАННЯ ТА ЛЮБОВІ В ЯПОНСЬКІЙ ТА УКРАЇНСЬКІЙ МОВАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Почуття любові та кохання завжди були і залишаються основною темою творчості людей, їхньої уваги. Фразеологія мов також не є винятком. Значна частина фразеологічних одиниць на позначення почуттів людини припадає саме на ті, що позначають кохання та любов. Проте, дані фразеологічні одиниці містять не тільки позитивну, а й негативну конотацію. Таким чином, метою цієї статті є визначити переважаюче (позитивне та/чи негативне) емоційне забарвлення почуттів любові та кохання у фразеологічних одиницях японської та української мов.