КОЛЬОРОВИЙ СПЕКТР В АГЛІЙСЬКОМОВНІЙ КАРТИНІ СВІТУ ТА АВТОРСЬКОМУ ДИСКУРСІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена дослідженню функціональної семантики прикметніків кольору в англійсько-мовній картині світу і структурі дискурсу. Кожен колір має свій стандарт, який є величиною незмінною, проте, вербалізоваий прикметником у дискурсі, його значення змінюється під впливом авторської інтенції, сполучуваності прикметника і регістру дискурса. Це робить значення прикметника кольору контекстно залежним, а його градуальність різниться від такої інших семантичних груп прикметників у структурі регістру.