VOSI-КОНСТРУКЦІЯ У ФУНКЦІЇ КОМПЛЕМЕНТА ОДНОПЕРЕХІДНИХ ДІЄСЛІВ В РАННЬОНОВОАНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена проблемі вивчення VOSI-конструкції в ранньоновоанглійській мові та дослідженню її структурних та функціональних особливостей. Досліджено дистрибуцію головного дієслова речення залежно від перехідності / неперехідності його основи. Проаналізовано VOSI-конструкцію, що об’єднує всі інфінітивні комплементарні конструкції, яким передує іменна група, у функції комплемента одноперехідних дієслів з позиції Х-штрих теорії в ранньоновоанглійській мові.