РАСА ЯК ДЖЕРЕЛО ХУДОЖНЬОЇ ЕНЕРГІЇ ТВОРУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджується категорія «раса» як головне джерело художньої енергії твору на матеріалі трактату «Натьяшастра». Вивчено природу та сутність раси, встановлено специфіку її творення, визначено її роль у мистецтві.