ПРЕЦЕДЕНТНИЙ ФЕНОМЕН ЯК ЛІНГВОКУЛЬТУРНА ОЗНАКА СУЧАСНОГО КІНО (НА МАТЕРІАЛІ ПРОДУКТІВ АМЕРИКАНСЬКОГО КІНЕМАТОГРАФУ) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття репрезентує синхронний дослідницький зріз американського кіно 1975 – 2017 рр. у лінгвокультурному аспекті: виявлено приклади прецедентної взаємодії, що створюють єдине інтерпретаційне полотно для споживачів відповідної продукції. Було визначено й проаналізовано типи прецедентних феноменів – прецедентне ім’я, прецедентна ситуація, прецедентний текст, прецедентне висловлювання.