ФЛОРОНАЗВИ ЯК МАРКЕРИ МІКРОКУЛЬТУРИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Рівненське Полісся в минулому – зона контакту племінних мов, а сьогодні – перехідних говірок, де мікро-соціум вирізняє себе за мовними ознаками. Фітолексеми виявляють як спільні, так і окремі риси локальних традицій, тому можуть слугувати маркером для вивчення груп говірок у межах західнополіського говору, взаємодії діалектів та мовних систем. У статті висловлено міркування щодо мотиваційних ознак ареальних флорономенів дуброва та сварибаба.