МОВНИЙ ВИМІР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто взаємозв’язок мовної ситуації України та проблем її національної безпеки. На основі вивчення, з одного боку, досвіду держав, які зазнавали тривалої асимілятивної політики від колишнього колонізатора, а з іншого – таких, які законодавчо закріпили кілька офіційних мов, проаналізовано деякі стереотипи українського суспільства щодо можливих шляхів урегулювання мовної ситуації України.