ІСТОРІЯ ТА СУЧАСНИЙ СТАН ЛІНГВІСТИЧНОГО ВЧЕННЯ ПРО ПРИКЛАДКИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано наукові роботи та публікації, у яких започатковано дослідження проблем виникнення й розвитку прикладки; виокремлено перші терміноназви в граматиках української мови на позначення іменників-атрибутів; висвітлено традиційний погляд на прикладку як на узгоджене означення; відображено потрактування категорії прикладки в сучасних лінгвістичних студіях; з’ясовано її місце в системі головних і другорядних членів речення та морфологічне вираження; окреслено різні підходи до визначення типу синтаксичного зв’язку між прикладкою та означуваним словом.