СКЛАДНІ КОНСТРУКЦІЇ З ОДНОРІДНОЮ СУПІДРЯДНІСТЮ В ПОЕТИЧНОМУ МОВЛЕННІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджено частоту використання, довжину, особливості формально-граматичної структури складних конструкцій із однорідною супідрядністю в поетичних текстах. Розглянуто порядок розміщення частин і компонентів, особливості внутрішньої структури (повнота /неповнота, односкладність / двоскладність, поширеність / непоширеність, ускладненість / неускладненість), схарактеризовано часові параметри предикативних одиниць, вивчено специфіку синтаксичних засобів зв’язку.