КОД ХРАМУ В ДРАМАТИЧНІЙ ПОЕМІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ «У ПУЩІ» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена осмисленню релігійного аспекту культурософської концепції Лесі Українки. На прикладі драматичної поеми «У пущі» проаналізовано наскрізний і багатогранний код храму в художньому тексті. Основну увагу зосереджено на потрійному духовному конфлікті: між протестантизмом, католицизмом і «релігією краси», яку сповідує головний герой твору, скульптор Річард Айрон. Доведено, що код храму в драмі Лесі Українки репрезентує екуменічну ідею, прагнення до гармонізації культу і культури, гуманізації мистецтва і суспільства.