ГАРМОНІЯ СПІВІСНУВАННЯ ПРОЗИ ТА ЖИВОПИСУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто ефект взаємодії мистецтв на прикладі поезії. В епоху кінця ХІХ та початку ХХ ст. ця проблема була дуже актуальною, а нові художні практики – імпресіонізму, символізму тощо – забезпечили новий підхід до діалогу мистецтв у літературі. Поезія російського символіста К. Бальмонта – вдалий приклад використання живописних ефектів у ліриці. Поет досконало виражає функції кольору, підпорядковуючи їх художньому задумові своїх творів.