ДУБЕНСЬКИЙ ТЕКСТ У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ПОЕЗІЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Зацікавленість до вивчення топологічних текстів є однією з пріоритетних тенденцій в сучасному літературознавстві. Однак інтерпретація феномену міста в сучасному літературознавчому дискурсі України на межі ХХ та ХХІ ст. переважно сфокусована лише на великих містах. Низка поезій про Дубно стала поштовхом для дослідження дубенського тексту. У статті проаналізовано та досліджено специфіку дубенського тексту в сучасній ліриці. Зіставлено авторські урбаністичні візії, використання поетами образів, знаків, міфем, символів міста Дубна. Доведено специфіку дубенського тексту як художньої парадигми на прикладі сучасної лірики.