ІСТОРИЧНИЙ АСПЕКТ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті висвітлено історичний шлях розвитку й становлення української писемності, описано основні типи письма: піктографічне, ідеографічне, силабічне (складове). Автор статті розглядає літописну версію походження письма у східних слов’ян та аналізує свідчення про існування української писемності до прийняття християнства. Зокрема, у науковій розвідці наголошено на особливій актуальності питання походження української писемності після відкриття трипільської культури та окреслено відомі факти на підтвердження стародавності письма. Проте, на думку автора, ці припущення є лише основою для становлення слов’янської писемності.