ФОРМУВАННЯ МОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЗАСОБОМ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті проаналізовано процес формування мовної та мовленнєвої компетентності майбутнього вчителя початкової школи засобом самостійної роботи. Висвітлено різні наукові позиції вчених щодо тлумачення мовної та мовленнєвої компетентності вчителя в лінгводидактичній площині. Представлено мовну та мовленнєву компетентності як складники професійної компетентності такого вчителя початкових класів, який на тлі суспільно-економічних перетворень має відповідати вимогам сучасної фахової підготовки. Акцентовано увагу на ролі самостійної роботи в процесі формування домінантних складників професійної компетентності майбутнього вчителя початкових класів.