ІНТЕРДИСКУРСИВНІСТЬ У КОНСТРУЮВАННІ ПАРАДОКСАЛЬНОСТІ В СУЧАСНОМУ АНГЛОМОВНОМУ ПОЕТИЧНОМУ ДИСКУРС (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена виявленню особливостей конструювання парадоксальності в сучасному англомовному поетичному дискурсі в світлі інтердискурсивності. Остання є взаємодією поетичного дискурсу з різними жанрами нехудожнього дискурсу –юридичного, медичного, Інтернет-дискурсу та дискурсу новин. У сучасному англомовному поетичному дискурсі інтердискурсивність скеровує варіативність реалізації категорії парадоксальності від мікродо мегапарадоксальних поетичних форм – неможливих поетичних світів –, а також зумовлює їх конструювання.