СІМЕЙНО-РОДОВА АНТРОПОНІМІЯ ЛЬВІВЩИНИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглянуто утворення сімейно-родових найменувань, похідних від імен, прізвищ, прізвиськ, андронімів, та їх функціонування в антропонімійній мікросистемі на матеріалі неофіційної антропонімії Львівщини. Зроблено спробу їх мотиваційної характеристики. У статті здійснено аналіз структури сімейно-родових іменувань жителів Львівщини. Сімейно-родові іменування творяться морфологічним способом і шляхом безафіксної деривації від імен, прізвиськ, прізвищ, апелятивних характеристик особи.