ЕКСПЛІКАЦІЯ НЕСПРАВЖНЬОГО РОЗУМІННЯ ТА НЕСПРАВЖНЬОГО НЕРОЗУМІННЯ В АНГЛОМОВНОМУ ЗОБРАЖЕНОМУ ХУДОЖНЬОМУ ДИСКУРСІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У даній статті зроблено спробу когнітивно-дискурсійного аналізу комунікативних ситуацій нерозуміння мовця у англомовному художньому зображеному діалозі. Проведене дослідження дозволяє дійти висновку, що в художньому зображеному дискурсі несправжнє нерозуміння зумовлено небажанням персонажа відповідати на питання чи іншим чином реагувати на те, що сказав співрозмовник. У випадку несправжнього розуміння встановлено, що причинами, за якими нерозуміння намагаються приховати від персонажа-співрозмовника, слід вважати зніяковіння та сором персонажа.