ДІЄСЛІВНІ ПРЕФІКСИ PRO - I PRAE - У ПІЗНІЙ ЛАТИНІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Префікси pro- та prae- використовувались для позначення положення «попереду, перед». У пізній латині прості дієслова часто, приєднавши префікси pro- та prae-, не тільки набували нової семантики, а й вживались у переносному значенні. При цьому первісні значення префіксів послаблювались, або й повністю втрачались. Префіксальні композити змінювали свою валентність. Це призводило до різниці між синтаксичною та лексичною сполучуваністю безпрефіксальних та префіксальних дієслів.