РЕСПОНСИВНІ РЕЧЕННЯ ЯК ВЕРБАЛЬНА РЕАКЦІЯ НА ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ КОМУНІКАНТА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена розгляду респонсивних речень як вербальної реакції на висловлювання, зокрема на імперативні конструкції, що можуть бути побудовані учасниками діалогу в процесі комунікації. Вказано, що можлива певного роду екстраполяція характеру респонсивів в системі питання-відповідь на інші комунікативні системи, пов’язані з інтенцією як волевиявлення, так і інформування.