ТЕОРЕТИЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРМІНОЛОГІЇ БУДІВЕЛЬНОГО МАШИНОБУДУВАННЯ В ЛIНГВО-КОГНIТИВНОМУ АСПЕКТІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена основним теоретичним поняттям термінознавства – «термін», «терміносистема» і обгрунтуванню передумов дослідження термінології в когнітивному та системно-функціональному аспектах. У статті відзначається, що в рамках когнітивного підходу термін розглядається як результат спеціальної когнітивної діяльності людини. Встановлено, що загальна структурація фрейма терміносистеми «Найменування будівельних машин і механізмів» обумовлена специфікою концептуальної області, яка репрезентується. Кожен фрейм і підфрейм має складну ієрархічну структуру, що відображає концептуальний зміст понятійного апарату будівельного машинобудування